Bereiding warme maaltijd

  • StoompanStomen verdient de voorkeur. Geen plastic in de stoompan!
  • Vermijd plastic in het algemeen, folie, plastic dozen etc.
  • Bakken in ghi (geklaarde roomboter), kokosolie of olijfolie; in plaats van de ‘bruine’ jus een beetje verse roomboter, olijfolie of bio juspoeder.
  • Vervang de maggi en de bouillonblokjes door de biologische versies.
  • Met sojacuisine (bio) gemengd met een klein beetje roomboter, kunt u heerlijk saus maken; het vervangt melk en room.
  • Frituren: Kokosolie is de beste keuze qua smaak en houdbaarheid (1-2 jaar!). Alternatief:  arachideolie: deze wel vaak vervangen, minstens na 2 of 3 keer, anders blijft het een ongezonde bereidingswijze.
  • Magnetron: NOOIT, het vernietigt de structuur en kwaliteit van het voedsel!
  • Oven: geen aluminium folie in contact met het voedsel.